Coaching voor kinderen

Kinderen kunnen soms niet lekker in hun vel zitten.

Dit kan komen door een ingrijpende gebeurtenis, zoals een echtscheiding of het overlijden van een dierbare. Soms is de oorzaak minder duidelijk.  Waar komt de onzekerheid, de boosheid of de angst vandaan?  Waarom vindt je kind het zo lastig om grenzen aan te geven, in zichzelf te geloven en te genieten van het samen zijn met andere kinderen?

Als je kind even een steuntje in de rug kan gebruiken gaan we gezamenlijk op ontdekkingsreis.

Centraal  hierbij staat je kind zelf, met alle aangeboren talenten, en dingen die al wel lukken. Als we die in kaart hebben gebracht gaan we met die kaart in de hand verder op reis. Samen op zoek naar een manier waarop je kind de talenten in kan zetten om zelf een oplossing te vinden voor de hulpvraag. Je kind geeft zelf aan wat hij of zij anders wil, en samen maken we een plan om dit te bereiken. Hierbij zijn ouders en andere belangrijke mensen rondom het kind onmisbaar. Een nauwe samenwerking zal er voor zorgen dat jouw kind weer blij, veerkrachtig en vol zelfvertrouwen zijn weg kan vervolgen.
Onze kinderen leven in een maatschappij waarin veel van hen gevraagd wordt, in een hoog tempo, en met enorm veel prikkels. Daarbij ligt de nadruk vaak op presteren en op resultaten. Ik gun alle kinderen een goedebalans tussen “doen” en gewoon “zijn”. Een besef dat ze goed zijn zoals ze zijn, en dat ze zich mogen ontwikkelen in de richting die het beste bij hen past. Dit is de reden dat ik in mijn werk veel gebruik maak van aandacht- en ontspanningsoefeningen en visualisatietechnieken vanuit de mindfulness en zelfcompassie. Daarnaast zullen er diverse creatieve, verhalende en speelse werkvormen ingezet worden. Uiteraard op maat aangepast aan de leeftijd, de behoefte en het interessegebied van je kind.

Mijn drie kinderen zijn mijn allergrootste geschenk, en daar ben ik heel zuinig op. Omdat ik weet dat dit voor jou ook zo is, werk ik altijd vanuit mijn hart en met de grootste zorgvuldigheid.

             

“Alles wat je aandacht geeft groeit!”