Coaching voor jongeren

In de pubertijd verandert er zowel lichamelijk als geestelijk heel veel. Dit zorgt ervoor dat je als jongere kunt worstelen met allerlei vragen. Wie ben ik? Hoe zien anderen mij? Welke keuzes ga ik maken voor mijn studie en toekomst? Wat als ik nog geen idee heb? Hoe ga ik om met de relatie met mijn ouders en met de mensen om me heen? Hoe ga ik om met de seksuele gevoelens die ik ontwikkel?
Dit soort vragen kunnen zorgen voor een hoop stress, twijfel, onzekerheid en angst.

Een coachtraject Bij Bir kan je helpen weer in balans te komen en weer grip te krijgen op je leven.
Samen bepalen we hoe we aan de slag gaan, aangepast aan de behoeften en interesses die je hebt. We gaan daarbij altijd uit van jouw talenten en keuzemogelijkheden, die we eerst in kaart gaan brengen. Dan gaan we kijken hoe je in het hier en nu deze krachten in kunt zetten om te werken aan de obstakels op je pad. Wat heb je voor oplossingen om verandering te krijgen in je situatie of om een volgende stap te kunnen maken richting je doel?

Door goed te luisteren, vragen te stellen en je een spiegel voor te houden, geef ik je meer inzicht en zet ik je aan het denken. Daarnaast zullen we ook andere werkvormen gebruiken, waarbij je juist meer naar je gevoel gaat. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld creatieve werkvormen, een stuk lopen samen, gebruik van muziek en verhalen en ontspanningsoefeningen.

Het uitgangspunt is dat je zelf de oplossingen vindt en dat je ook alles in je hebt om dat zelf te kunnen. Maar soms is het fijn dat er even iemand met je meeloopt en samen met je kijkt hoe je meer evenwicht krijgt tussen jezelf en de rest van de wereld, waardoor het gewoon allemaal weer wat makkelijker en leuker wordt.

“Het mooiste wat je kunt worden ben je zelf!”