Even kennis maken met Bir

Ik ben Birgit van Oosterhout. Trotse moeder van twee inmiddels volwassen dochters en een puberende zoon, die nog gezellig thuis woont.

Het enthousiasme en de onbevangenheid van kinderen zijn altijd een grote inspiratiebron voor me geweest. Ik vind het heerlijk om steeds weer van hen te mogen leren. Het volgen van de opleiding pedagogiek was dan ook een vanzelfsprekende keuze.  Als pedagoog werk ik al vele jaren met liefde en plezier in de jeugdhulpverlening. Onder andere als ouderbegeleider, gezinshulpverlener, kindercoach, trainer en ouderschapsbemiddelaar.

De hobbels die ik zelf ben tegengekomen op mijn levenspad hebben mij geleerd hoe sterk en veerkrachtig een mens is. Deze ervaringen zet ik graag positief om in het begeleiden van anderen.
Zien hoe mensen terug in hun kracht komen te staan en zelfstandig de draad weer oppakken, is voor mij steeds opnieuw de mooiste beloning die er is.

Dit is ook mijn drijfveer geweest om me verder te gaan ontwikkelen op het gebied van groeigericht coachen. Een post-hbo opleiding tot kindercoach en een masterclass tot talentcoach hebben mij geleidelijk inzicht gegeven in hoe ik graag wil werken. Ik wil jou graag laten ervaren dat je alles al in je hebt wat je nodig hebt en je laten groeien in je eigen kracht. Ongeacht je leeftijd of hulpvraag.

Ik ondersteun dit met mindfulness en zelfcompassie. Het leert je meer in het hier en nu te leven, liefdevol voor jezelf te zorgen, te luisteren naar je gevoel en je met aandacht te focussen op wat echt van belang is. De lat minder hoog leggen en minder “moeten”, wat zo kenmerkend is in onze westerse maatschappij boordevol prikkels. Dicht bij jezelf blijven is een belangrijke uitdaging.

Ieder mens is uniek, met eigen talenten, en eigen dromen.
Op de prachtige leeftijd van 50 jaar heb ik mijn droom werkelijkheid gemaakt met de start van mijn eigen praktijk Bij Bir.
Hiermee creëer ik een veilige, warme plek waar jij jezelf mag zijn en waar je echt gezien en gehoord wordt. Samen met jou werk ik daar graag aan het (her)ontdekken van je talenten, het terugvinden van jouw kracht, en het verwezenlijken van jouw dromen!
Ga je met me mee op ontdekkingsreis?

“Elke reis begint met een eerste stap”
Mahatma Ghandi