Nieuwsbrief januari 2021

Breda, 2 januari 2021

HET JUISTE MOMENT

De afgelopen week heb ik, zoals ik elk jaar doe rond deze tijd, voor mezelf de balans opgemaakt. Na een heerlijke lange wandeling door de winterse natuur trek ik mezelf even helemaal terug. Opgekruld op de bank, warme thee bij de hand, lekker onder een zacht dekentje, gordijnen dicht, kaarsjes aan. Heerlijk genietend van de rust en stilte om me heen. Omringd door allerlei kleuren stiften, een groot tekenblok en mijn agenda van vorig jaar.

En dan begint het ritueel.
Vier grote, onbeschreven bladen liggen voor me. Het eerste om te vullen met alles waar ik dankbaar voor ben uit het afgelopen jaar. Op het tweede blad kan ik alles kwijt wat ik achter me wil laten in het oude jaar. Het derde mag alles bevatten wat ik graag mee wil nemen vanuit het oude jaar naar het nieuwe. En het laatste blad kan gevuld worden met de nieuwe dingen die ik graag wil gaan doen in de nog onbeschreven toekomst.

Het wordt een wat aarzelende start deze keer, waarbij eerst ook de moeilijke en verdrietige momenten de revue passeren. Even voel ik de angst dat het met me aan de haal gaat als ik deze momenten toelaat en verkramp ik. Dit wil ik niet voelen, het is mijn moment, mijn ritueel, het moet een fijn moment zijn! Dan haal ik een paar keer diep adem en besluit het gewoon laten gebeuren. Ik hoef niet bang te zijn, het mag er allemaal zijn en het hoort allemaal bij mij. Ik laat het toe, de tranen die er komen, het gemis dat ik ervaar, het komt…………en het gaat ook weer. Ik hoef er niet tegen te vechten of het weg te duwen, het is er eenvoudigweg. En als vanzelf komt langzaamaan de dankbaarheid opzetten, dieper gevoeld dan ooit. De stiften schrijven moeiteloos woord voor woord het eerste blad vol met vrolijke, heldere kleuren. Wauw, wat heb ik veel om dankbaar voor te zijn!

Uren later vervang ik de thee door een lekker glas rode wijn en kijk ik voldaan neer op mijn vier vellen. Het laatste blad trekt als eerste mijn aandacht, door het gevoel van voorbehoud dat ik erbij krijg. Veel dingen lijken te moeten wachten tot HET JUISTE MOMENT.
Tot ik elke oefening van de nieuw genoten ACT-opleiding volledig in de vingers heb; tot ik de ideale partner heb gevonden, tot ik mijn website aangepast heb; tot de crisis voorbij is; tot ik de ideale ruimte heb voor mezelf; tot ik precies weet welke richting ik op wil; tot het weer mooi weer wordt; tot de opvliegers weer een beetje gezakt zijn…….
Tot wanneer??????

En ik?
Ik wilde mijn ervaringen dolgraag met je delen, maar was toch stiekem nog even aan het wachten op het juiste moment, ergens in de loop van januari, zodra duidelijk zou zijn of ik binnenkort weer groepsworkshops mag gaan geven. Weer afwachten dus…….
Tot wanneer?????

Tot ik gisteren een klein filmpje kreeg doorgestuurd van mijn dochter.
Het ontroerde me, ik viel ermee in slaap en werd ermee wakker:
Movement……Beweging!
Het filmpje is te vinden op mijn socials: Instagram (birgitvanoosterhout) & LinkedIn.

Terugkijkend naar het eerste blad vol dingen waar ik dankbaar voor ben valt me nu ineens op hoe ik geïnspireerd ben door mensen die op dit jaar mijn pad hebben gekruist, en die het juiste moment niet hebben afgewacht!

Zij kwamen in beweging!

De stoere dame die wilde weten waar haar talenten liggen en hoe ze van haar passie haar beroep kan maken, omdat ze vanaf nu niet meer wil werken voor een baas die haar niet op waarde schat.

De jonge knul die zijn depressieve gevoelens onder de knie kreeg door gesprekken over wat er nog wel mogelijk is wat hem blij maakt, en die zich weer top ging voelen door elke dag te gaan hardlopen.

De dappere vrouw die niet afwachtte tot haar rouwgevoelens niet meer zo allesoverheersend aanwezig waren, maar die haar verdriet omzette in een boodschap naar anderen.

De ex-partners die beseften dat hun strijd zo schadelijk was voor hun kinderen dat zij besloten niet af te wachten tot een rechter knopen ging doorhakken maar gezamenlijk besloten begeleiding te accepteren.

De krachtige vrouw die besloten heeft haar droom concreet uit te gaan werken en een stappenplan te gaan maken, omdat: “Als ik het nu niet doe, wanneer ga ik dan ooit nog doen?”

Het juiste moment is nu!

Nu is het enige moment dat we hebben!
Pak het!

Een warme nieuwjaarsgroet en de allerbeste wensen voor jouw allerbeste jaar,

Birgit.