Coaching voor ouders

Opvoeden……….. een vak apart!

Als ouder mag je van heel dichtbij getuige zijn van de ontwikkeling van je kind, stap voor stap. En dat is prachtig. Maar als opvoeder zit je soms ook met je handen in het haar en weet je even niet meer welke kant je op moet. Wat als je kind niet lekker in zijn vel zit? Hoe ga je om met het voor jou lastige gedrag van je kind? Wat als je het samen niet eens bent als ouders? Wat als je het ineens alleen moet doen? Hoe bewaar je de balans tussen ouderschap, werk en sociaal leven? Waar blijf je dan zelf als mens? Is er nog ruimte voor jezelf?

Als moeder van drie kinderen ken ik de uitdaging van het in de lucht proberen te houden van alle ballen uit eigen ervaring. Inclusief het uit de bocht vliegen als dat echt even niet meer lukt.

De afgelopen tien jaar heb ik ouders begeleid op het gebied van opvoedondersteuning. Niet door hen te vertellen hoe het moet, maar vooral door samen met hen op zoek te gaan naar de manier die voor hen en hun kind het beste past.

Ik werk veel met de principes van mindful ouderschap, waar ik zelf ook veel van geleerd heb. Omgaan met elkaar vanuit oprechte aandacht voor elkaar, in rust en verbinding. Acceptatie van jezelf, je kind, en de situatie zoals die is. En vol vertrouwen in jezelf en in je kind. Dat vraagt oefening, focus en geduld. Uiteraard gaat dat met vallen en opstaan, want naast ouder ben je ook nog gewoon mens.

Bedenk dat als jij als mens goed in je vel zit, blij bent en energie hebt, dit positief doorwerkt op het hele gezin. Als je dus goed voor jezelf zorgt, geef je daarmee ook een mooi geschenk aan je gezin.

Ik ga graag samen met jou op zoek naar een goede balans in jouw ouderschap.

“Van gelukkige ouders leer je de mooiste dingen.”